Nije lako zatvoriti crkvu

Ne znamo odakle je korona virus. Je li on djelo ljudske zloće ili “osveta” prirode? Kako god bilo, on je u našoj sredini i stavio nas je na veliku kušnju. Nije lako vjernicima, a pogotovo svećenicima zatvoriti crkvu. Vjerujte jučerašnji dan (19. 3. 2020.) mi je jedan od najtužnijih dana.

Želim vam reći: nismo prestali slaviti svete mise. Svaki dan slavimo Kristovu žrtvu u našem samostanu. Subotom u 12 sati imamo posebnu nakanu za oslobođenje od korona virusa, za medicinsko osoblje, za bolesnike i za zdrave da ostanu zdravi.

Nemojmo zaboraviti da je obitelj osnovna ćelija društva i crkve. Neka nam ovo vrijeme bude milosno, oživimo svoju crkvenost unutar obitelji, ojačajmo naše zajedništvo i stavimo se pod zaštitu Naše Gospe velikoga zavjeta. Molimo obiteljsku krunicu, put križa, čitanje Biblije, i sl.

Ovim putem vas pozivamo sve da poštujete naputke o ponašanju i da budete odgovorni. Svako neodgovorno vladanje i ponašanje može nas sve skupa teško “koštati”. Poštivanje razmaka i kontakata, kao i pranje ruku (dezinfekcija), suzdržati se od dodira, ili ih smanjiti na minimalnu mjeru, bilo kakvih predmeta izvan vlastite kuće… Molim vas, pridržavajte se svih uputa koje daju nadležne službe.

Ponovit ću se po tko zna koji put, vrijeme u kojem se nalazimo je za sve nas velika kušnja. Stavite svoje pouzdanje u Božje ruke, a sa svoje strane učinite sve da ne postanete prenositelj zaraze.

Dijelite naš sadržaj... Bog Vas blagoslovio!