Dana 26. studenoga 2019. preminula je Marija Šimić-Grgić r. Madžar (1925.) majka našega brata fra Josipa Grgića.

„Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje i mene, neće umrijeti nikada“.

Pokop + Marije, obavljen je 28.studenoga 2019. na gradskom groblju u Kninu. Sprovodne obrede predvodio je župnik Vrpolja, fra Ante Čavka u zajedništvu s 50-tak svećenika, časnih sestara, franjevačkih novaka s Visovca, prijatelja i župljana iz župa u kojima je pastoralnu službu vršio naš brat fra Josip Grgić.

Župnik, fra Ante, je održao nadahnutu homiliju u kojoj je istaknuo razliku kršćanskog umiranja naspram nihilističkog i beznadnog shvaćanja života. Kao uzorna Kristova učenica pok. Marija živjela je vjeru u Isusa Krsta i u toj vjeri preselila se u zagrljaj nebeskog Oca. Njezin život bio je ispunjen križem i molitvom.

Na život naše Marije možemo primijeniti evanđeosku rečenicu: „Tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će.“

Poslije pokopa u obiteljsku grobnicu, slavili smo misu za dušu pokojne Marije u crkvi svetog Jakova u Vrpolju. Misno slavlje predvodio je gvardijan samostana sv. Ante u Kninu, fra Josip Gotovac. On je na kraju u ime svećenika franjevačkog samostana sv. Ante u Kninu dao suosjećanje  sinovima Niki s obitelj, fra Josipu, bratu Josipu s obitelji, kao i svima koji su ožalošćeni smrću sestre Marije.

U ime franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, pisanu sažalnicu je uputio provincijski ministar fra Marko Mrše, a pred nazočnim vjernicima pročitao ju je fra Petar Klarić, gvardijan u Karinu.

Smrt majke je uvijek teška i rađa veliku tugu u djeci i potomcima. U znak podrške i ohrabrenje, nazočni prijatelji nastavili su se družiti s obitelji nakon sprovoda.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

 

Ako vam se sviđa ovaj sadržaj, možete ga podijeliti.