Knin: Izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva „Sv. Ante Padovanski“ – Knin

U subotu, 26. listopada 2019. u 10:00 sati u prostorijama franjevačkog samostana svetoga Ante u Kninu održan je izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva „Sv. Ante Padovanski“ – Knin.

Na početku je okupljene su pozdravili Bernard Šarić, ministar mjesnog bratstva, fra Josip Gotovac, gvardijan i duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a, Ante Labor, ministar područnog bratstva te Fra Stipe Nimac, duhovni asistent područnog bratstva.

Izbornim je kapitulom predsjedao područni ministar zadarsko-šibenskog područnog bratstva  Ante Labor, OFS,  te područni duhovni asistent zadarsko-šibenskog područnog bratstva fra Stipe Nimac, OFM, a na izbornom su kapitulu bili nazočni članovi vijeća mjesnoga bratstva, članovi mjesnoga bratstva te jedan aspirant. Izborni je kapitul održan prema Generalnim konstitucijama Franjevačkog svjetovnog reda, a sastojao od općeg dijela, izbornog dijela te je završio misnim slavljem na kojemu su novi članovi vijeća potvrđeni i liturgijski uvedeni u novu službu:

Dražen Barišić, OFS – ministar

Sandra Velić, OFS – doministra

Karolina Baškarad, OFS – tajnica

Dragan Miličević, OFS – blagajnik

Bernard Šarić, OFS – voditelj formacije

Anamari Grubelić, OFS – povjerenica za Framu

Mjesno je bratstvo osim novoga vodstva dobilo i novoga člana. Ante Džepina, OFS,  postao je novi član mjesnoga bratstva, a njegovom se dolasku mjesno bratstvo osobito raduje, jer je svaki novi član dobrodošao i obogaćenje za naše malo bratstvo.

Ovom prilikom također želim potaknuti sve one koji su zainteresirani postati dio Franjevačkog svjetovnog reda da se jave našemu mjesnom duhovnom asistentu fra Josipu Gotovcu, OFM, koji će učiniti sve daljnje korake da i ti brate i sestro postaneš dio našega mjesnoga bratstva.

Autor: Bernard Šarić

Foto: Mario Preden

Ako vam se sviđa ovaj sadržaj, možete ga podijeliti.