Treći biskupijski susret obitelji. Program i poziv biskupa Tomislava Rogića

Poziv biskupa Tomislava Rogića na susret obitelji u Kninu.

Drage kršćanske obitelji s vjerom u Isusa Krista!

Okupljamo se po treći put u našoj Šibenskoj biskupiji. Vjerujem da se mnogi sjećate prethodna dva susreta. Posljednji je bio 2017. u svetištu Gospe Vrpoljačke kad smo okrunili kip Gospe od okova s molitvom da Isusova Majka bude naša Kraljica obitelji u Hrvatskom narodu. Od tada planirani susreti morali su zbog pandemije biti otkazani.

Bogu hvala da se možemo opet okupiti i to kako je bilo planirano pred dvije godine, u Kninu, u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Ondje ćemo se zajedno moliti da milost Božjeg posvećenja bude trajno prisutna u našim obiteljima, da svojim zagovorom Gospa čuva ljubav i vjernost u kršćanskim obiteljima i da nam Božja milost dade snage za svakodnevne izazove.

Čovjek je slika Božja. Na najsavršeniji način ona se ostvaruje u ljubavi koja se kroz obitelj živi i odražava. Iz ljubavi rađa se novi život. To je Božji plan s čovjekom od kojeg ne možemo i ne smijemo odustati. Zato je obitelj put Crkve i naroda, mjesto ljubavi i radosti života.

Zato vas kršćanske obitelji, roditelje i djecu, pozivam u Knin, 8. listopada ove godine. Neka se očituje obiteljsko zajedništvo naše Šibenske biskupije. U tom zajedništvu neka Bog blagoslovi sve odnose u obitelji, roditelja prema djeci, djece prema roditeljima, mlađe prema starijima i starijih prema mlađima. Molimo zajedno za naše djedove i bake, za očeve i majke da izdrže izazove današnjeg vremena, sačuvaju obitelj i budu otvoreni darivanju života.

+ Tomislav Rogić, biskup šibenski

Dijelite naš sadržaj... Bog Vas blagoslovio!