Slavlje Krizme, 22. svibnja 2021.

Dana, 22. svibnja 2021. godine u župi sv. Ante u Kninu sakrament sv. Potvrde primili su 65 mladića i djevojaka. Djelitelj krizme bio je fra Josip Gotovac, župnik, delegat šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogića. Na misi su koncelebrirali župni pomoćnici fra Mario Lemo i fra Filip Čogelja.

Misno slavlje je predivnim pjevanjem pratio Gospin VIS mladih naše župe.

Tijekom školske godine 2020./21. održavan je župni vjeronauk na kojem su se ovogodišnji krizmanici spremali za ovaj važan dan njihova života. Predviđeni termin primanja krizme bio je 15. svibnja, ali je odgođen za tjedan dana zbog preporučenih mjera, a zbog okupljanja većeg broja vjernika u ovakvim prigodama.

Dan krizme uvijek je poseban dan jedne župe. Tako se naša župa raduje i ponosna je na ovogodišnje krizmanike i krizmanice. Uza svu mladenačku nestašnost, pokazali su veliku odgovornost i ozbiljnost. Tijekom misnog slavlja, izabrani među njima, pozdravili su prisutne vjernike i svećenike, zatim su navijestili svetopisamska čitanja, predvodili molitvu vjernika i zahvali se na kraju Bogu i svim zaslužnima za ovaj dan.

Župnik je u prigodnoj propovijedi naglasio kako Crkva živi u grešnom svijetu i mnogi ljudi prodaju svoju dušu za ovozemaljske časti i privilegije. U takvom svijetu Crkva je pozvana biti svjetionik nade. Ona je čvrsta stijena koju vrata paklena neće nadvladati, jer Duh Sveti vodi Crkvu.

Na kraju propovijedi poručio je krizmanicima da primanjem sv. Potvrde postaju svjedoci Božji u svijetu i da se nikada ne stide svoje vjere.

Na završetku misnoga slavlja, župnik je prenio svim okupljenima pozdrave i čestitke šibenskog biskupa mons. Tomislava, a nakon toga je uslijedilo zajedničko fotografiranje. Poslijepodne su krizmanici nastavili druženje  sa svojim obiteljima i kumovima.

Slijedi nekoliko fotografija sa slavlja.

Dijelite naš sadržaj... Bog Vas blagoslovio!