Župne obavijesti, 2 DB (6.-12. prosinca 2020.)

Raspored svetih misa: 2. DB (. 11. – 5. 12. 2020.) ADVENT

Crkva Satnica Nakana
Sveti Ante 8 + iz ob. Mandić
Gospa VHKZ 8 + Anđa i Nikola
Gospa VHKZ 9,30 Pro populo
Gospa VHKZ 10:30 + iz ob. Žižak
Gospa VHKZ 11:30
Gospa VHKZ 17
Gospa VHKZ 18 + Ljubica, Fabijan, Kata i Kolenda

 

Ponedjeljak, 7. prosinca
6 + Pero i Marica Palavra
6:30 18 + iz ob. Marin, Čupić i Andabaka
Utorak, 8. prosinca – BZ Bl. Dj. Marije
6 + Stjepan
6:30 18 + Ljuba (ž) i Stipo
Srijeda, 9. prosinca
6 + Filip i Snježana 18 + + Mario i Dario
6:30
Četvrtak, 10. prosinca – Godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana
6 + Franjo Tuđman 18 + Fanika i ost. pokojni iz obitelji
6:30
Petak, 11. prosinca
6 + Ivan i Boja 18 + Darko Mijić
6:30
Subota, 12. prosinca
6 + Bojan i Ivan 18 + Marijo i Davor
6:30

 

Susret ministranata – NEMA

Susret i probe pjevanja za dječji zbor – NEMA

 Vjeronauk za prvopričesnike: OŠ „Franjo Tuđman“ – Ponedjeljak u 16 sati

OŠ „Domovinske zahvalnosti“ – Petak u 11 i 16 sati

Vjeronauk za krizmanika: utorak u 10 i 16 sati

FRAMA: NEMA

Bolesnici: U posjet bolesnicima ići ćemo na poziv. Molimo vas da u sakristiji prijavite svoje bolesnike kako bismo ih mogli ispovjediti i pričestiti.

Blagoslov obitelji: kako smo već najavljivali, svećenici ove godine ne će ići u blagoslov obitelji kako smo to činili do sada. Naš biskup je preporučio da to bude vrijeme korizme. Kako je Božić, tradicionalno vrijeme blagoslova obitelji, poslije svake svete mise, možete u sakristiji uzeti svoju vodu, molitvu koju ćete moliti sa svojom obitelji i sličicu. Također u sakristiji možete uzeti i svijeću i kalendar. Napominjemo: voda je u bočicama – jedna bočica na jednu obitelj.

Materijalni radovi: Od vaših darova i milostinje, uz redovito održavanje i plaćanje režija za naše crkve i samostan sv. Ante, nastojali smo prema mogućnostima uređivati naše crkvu i okoliš. Uredili smo ispovjedaonicu, djelomično tapeciranje sjedišta na klupama, napravili smo pjevalište, postavili video nadzor crkve, nasuli zemlju i posijali travu u okolišu, promijenili rasvjetu u svetom Anti, djelomično sanirali krovište sv. Ante, itd. Nastojimo održavati okoliš urednim. Sve nabrojeno platili smo sredstvima župe i uz pomoć Grada Knina koji nam je novčano pomogao. Sredstva župe su ona koja nam vi date kroz milostinju.

Prije ovih zadnjih mjera, dogovorili smo, napraviti PUT KRIŽA u Gospinoj crkvi. Pravit ćemo ga prema mogućnostima. Cijena puta križa je 5.000,00 kn po postaji = ukupno 60.000,00 kn. Autorica puta križa je časna sestra Zdravka Milić, koja je napravili i vitraje s kojima se ponosimo. Nadam se da će i put križa biti jednako lijep. Ukoliko netko želi sam financirati neku od postaja to može učiniti. Plan je da do korizme bude gotov, ukoliko budemo imali dovoljno novca.

Naša župa i samostan funkcioniraju vašim darovima. Pošto blagoslov obitelji ne će biti kao do sada, ako netko želi pomoći župu novčanim prilogom, može to učiniti poslije svake mise. Bilo bi lijepo da svoj dar stavite u kovertu. Unaprijed vam se zahvaljujemo, vaš dar držimo činom ljubavi za svoju župu. Napominjemo da na ovo nitko nije obvezan.

Izmjene u rasporedu svetih misa: sve mise su bez pjevanja

OBIČNI DANI U TJEDNU: dvije zornice u:  Gospina crkva u 6, i 6:30 sati. Večernja misa u 18 sati

NEDJELJE: Sveti Ante u 8 sati; Gospina crkva u: 8, 9:30, 10:30, 11:30, 17 i u 18 sati

Preporučujemo da se, umjesto nedjeljom, prilagodite te izaberete neki dan tijekom tjedna za sudjelovati na svetoj misi.

ISPOVIJED: Božićna ispovijed ne će biti organizirana kao do sada. Prigoda za ispovijed je svaki dan prije svetih misa. Molimo da ne čekate zadnji dan, jer ne će biti mogućnosti organizirane ispovijedi.

Ukoliko dođe do potpunog zaključavanja i ne bude mogućnost slavljenja svetih misa s vjernicima, naša crkva će biti otvorena svaki dan za osobnu molitvu.

Molim vas da poštujete nametnute mjere o okupljanjima, kao i korištenje maskice. Također vas molimo da ne grupirate, osim ako ste obitelj.

 

Dijelite naš sadržaj... Bog Vas blagoslovio!