Župne obavijesti, 27. rujna 2020. (26. KGA)

Raspored svetih misa: 26. kga (27. 9. – 4. 10. 2020.)

Crkva Satnica Nakana
Sveti Ante 8 + iz ob. Mlikota
Gospa VHKZ 9,30 Pro populo
Gospa VHKZ 11 + Josip Grizelj
Gospa VHKZ 19 + Zdravko Šolić i + Petar Lin

 

Ponedjeljak, 28. rujna
7 + Radojka i pokojni iz ob. Misir 19 + Mladen Gudelj
Utorak, 29. rujna – Sv. Mihovil
7 + Ante i Marija 19 + Ljubo Ljubić
Srijeda, 30. rujna
7 + Dobroslav-Sveto 19 + Ilko Kuljanac
Četvrtak, 1. listopada
7 + iz ob. Kostić 18 + iz ob. Brnić i Okić
Petak, 2. listopada – Prvi petak – cjelonoćno klanjanje
7 + Mato, Ana i Kažimir Džoja 18 + Augustin Prskalo
Subota, 3. listopada
7 + Slavko Cigić 18  

 

 

Susret ministranata je u subotu u 11 sati

Susret i probe pjevanja za dječji zbor – u subotu u 11 sati. Molimo roditelje da svoju djecu potaknu da se uključe u ministrante ili u dječji zbor. Djeci će to biti sigurno lijepo iskustvo, a svakom roditelju je drago vidjeti svoje dijete kako slavi Boga kroz ministriranje ili pjevanje.

  1. 9. – Utorak, Sv. MIHOVIL, zaštitnik naše biskupije šibenske – procesija i misa počinju u 10 sati u šibenskoj katedrali

Od 1. 10. večernje mise su u 18 sati

Klanjanje pred Presvetim je, po običaju, svakoga četvrtka poslije večernje mise.

  1. 10. – prvi petak – cjelonoćno klanjanje. Svakog prvog petka na subotu, Gospina crkva će cijelu noć biti otvorena za klanjanje pred Presvetim (poslije večernje mise do 6:30). Nakana nam je potaknuti srca svih vjernika da Isusa stave u centar svoga života. Nema mira bez Boga, nema vjere u Boga bez susreta s njime. A Presveti sakramenat je posebna milost susreta. Zato: dođite, vidite i molite. Na izlaznim vratima je lista na koju se možete upisati kao redari koji mole i čuvaju mir u crkvi tijekom cijele noći. Redari će se izmjenjivati svaki sat vremena.
  2. 10 – subota – u 18 sati misa, a potom Obred preminuća sv. Oca Franje i osobna molitva pred NJEGOVIM MOĆNIKOM. Sveti Franjo utemeljitelj je franjevačkog Reda. On je ujedno zaštitnik životinja i katoličke zauzetosti za očuvanje prirode čistom. Umro je u maloj crkvici (porcijunkuli) kod Asiza. Utemeljio je Red manje braće i suutemeljitelj je klarisa – Reda siromašnih gospođa. Svetošću života Sv. Franje nadahnuti su i vjernici laici koji se udružuju u bratstva (Treći red) i FRAMU. Sveti Franjo umro je uvečer, 3. listopada 1228. godine u Asizu.
  3. 10. – nedjelja – proslava sv. Franje. Molite za nas, vaše svećenike da poput sv. Franje, našega utemeljitelja, živimo Evanđelje Isusa Krista.

U srijedu smo započeli molitvenu akciju „40 dana za život“. Svaki dan ispred naše kninske bolnice molimo da se sva začeta djeca i rode. Također molimo i za obraćenje onih koji na bilo koji način sudjeluju ili promoviraju pobačaj. Naši aktivisti su većinom žene. Molimo da se i očevi odazovu ovom pozivu i drže stražu sv. Josipa srijedom od 12-14 sati.

Vidjeli ste po katoličkim portalima da se u većim gradovima za ovu priliku održavaju procesije s likom Bezgrešne majke Marije. Procesija kroz Knin bit će na završetku ove molitvene kampanje. Već sada vas potičemo i hrabrimo da se ne bojite niti da budete mlitavi u svojim kršćanskim stavovima. Život počinje začećem i traje do prirodne smrti. Ovom procesijom pokazujemo javno svoj stav i molimo se Bezgrešnoj Majci da moli za nas grešnike.

 

Dijelite naš sadržaj... Bog Vas blagoslovio!