Proslava Naše Gospe u Biskupiji, 13. rujna 2020.

Ovogodišnja proslava Naše Gospe u Biskupiji protekla je u posebnim okolnostima. Raspored slavlja započeo je euharistijskim bdijenjem mladih u subotu, 12. rujna. Mladi su hodočastili pješke od crkve Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu do crkve Naše Gospe u Biskupiji. S hodočasnicima je išao fra Ante Bešlić, župnik župe sv. Jeronima iz Meteriza (Šibenik).  Po dolasku u Biskupiju, započelo je misno slavlje koje je predvodio fra Ante Bešlić uz koncelebraciju fra Maria Leme, župnog vikara i fra Josipa Gotovca, župnika. Na euharistijskom bdijenju okupilo se oko 70-tak vjernika. Euharistiju je glazbeno animirao “Gospin VIS” iz Knina. Poslije misnog slavlja započelo je klanjanje pred Presvetim koje je također predvodio fra Ante.

Na dan Naše Gospe, 13. rujna okupilo se oko 600 vjernika iz Knina i okolnih mjesta. Misno slavlje u 10 sati predvodio je fra Mario Lemo uz koncelebraciju fra Josipa Gotovca, fra Bože Ančića, vojnog kapelana i fra Filipa Čogelje, župnog kapelana. Na misi je bio i franjevački bogoslov fra Ivan Novaković. Svečanost je počela procesijom s Gospinim Pralikom oko groblja i starih temelja crkve svete Marije. Pjevanje je ravnala gđa. Milka Tomić, a na orguljama pratila s. Ivana Oltran. U nadahnutoj propovijedi fra Mario je naglasio ulogu i važnost Bl. Dj. Marije u našem životu. Čovjek bez Božje blizine luta zemljom. Marija je majka koja potiče svoju djecu na put obraćenja.

Poslije misnog slavlja, u procesiji smo vratili Gospin Pralik u crkvu. Nakon kraćeg zadržavanja, vjernici su se vratili svojim kućama.

Dijelite naš sadržaj... Bog Vas blagoslovio!