Raspored svetih misa: 18. kga (2. – 9.  8. 2020.)

Crkva Satnica Nakana
Sveti Ante 8 + Luca Vidović
Gospa VHKZ 9,30 Pro populo
Gospa VHKZ 19 + iz ob. Akrap

 

Ponedjeljak, 3. kolovoza
7 + Marko i Šima 19 Poginule i ubijene na kninskoj tvrđavi tij. Dom.rata
Utorak, 4. kolovoza – DAN POSVETE CRKVE
7 + Marko i pok. iz ob. Spajić 19 + Eva i Janko
Srijeda, 5. kolovoza – OLUJA
7   19 + iz ob. Burić i Stojanović
Četvrtak, 6. kolovoza
7 Za zdravlje Zorana Valjana 19 + Tomislav Trogrlić
Petak, 7. kolovoza
7 + Ankica Galić 19 + Srećko
Subota, 8. kolovoza
7 + Željko Zebić 19 + Bojan i Ivan

 

Prije petnaestak dana u župu je došao novi kapelan: fra Filip Čogelja iz Vinova Donjeg, rođen 1995. godine. On je ovogodišnji mladomisnik. Njegov dolazak će doprinijeti uvelike našem svećeničkom djelovanju i radu u župi Knin. Fra Filipu želimo da se lijepo snađe u našoj sredini i da sve što bude radio bude na „sve veću slavu Božju“….

 

Danas (2. 8.) je Gospa od Anđela. U svim franjevačkim svetištima i crkvama vrijedi povlastica potpunog (porcijunkulskog) oprosta od vremenitih kazni onima koji ispune slijedeće uvjete: 1. Pohoditi crkvu – franjevačko svetište, 2. Ispovjediti se; 3. Izmoliti Oče naš i Vjerovanje i 4. Pomoliti se na nakanu svetoga oca Pape za potrebe Crkve.

 

3. kolovoza – Ponedjeljak – u 20 sati na kninskoj tvrđavi bit će večer poezije: Stijeg slobode – Stina pradidova.

 

  1. kolovoza – Utorak – Dan posvete crkve. Prije 5 godina naša crkva GVHKZ je posvećena. Svake godine taj dan svečano obilježavamo. Ove godine ćemo imati večernju misu u 19 sati, a poslije mise bit će kratko klanjanje pred Presvetim sakramentom, a zatim blagoslov svih okupljenih vjernika, grada Knina i Domovine. Dan posvete crkve uklapa se u proslavu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i dana hrv. branitelja. Preporučujemo svima da toga dana zajedno molimo za Domovinu i da zahvalimo Bogu za dar slobode. Naša crkva je posvećena Gospi Velikog hrvatskog krsnog zavjeta. Ona je naše duhovno utočište.

 

  1. kolovoza – Srijeda – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja – Dan „Oluje“. Zbog epidemioloških preporuka, svečanost će biti reducirana samo na mali broj uzvanika. Tijek proslave, kao i misu u 11.30 sati moći ćete pratiti preko televizije. Molim da toga dana ne dolazite na misu u 11.30 sati, jer ne ćete moći ući u crkvu zbog ograničenog broja. Na „Oluju“ misa u sv. Ante je u 8, a večernja u Gospinoj crkvi u 19 sati.
Dijelite naš sadržaj... Bog Vas blagoslovio!