Kad ulazimo u crkvu, pokrajnja vrata biti će otvorena tijekom cijele mise. Isto tako na izlasku iz crkve vrata će također biti otvorena, tako da nitko ne treba dodirivati vrata. Kad dođete kućama obvezno operite ruke vodom i sapunom ili alkoholom.

Tijekom mise ne kupimo milostinju. Na izlasku iz crkve su košarice pa lemozinu možete staviti u košaru, bez da ju dirate rukama.

Dok se nalazimo u crkvi, savjetujem da se raširimo po cijeloj crkvi kako bismo bili dovoljno udaljeni jedni od drugih. Osobe koje su narušenog imuniteta, šećeraši, astmatičari, srčani bolesnici, oni koji imaju neku malignu bolest. Osobe koje su bile na području gdje je već otkrivena zaraza – takve osobe neka ne dolaze u crkvu. Misu mogu gledati na tv ili slušati na radiju. Osobe koje su starije životne dobi savjetujem da ne dolaze nedjeljom na misu, mogu doći neki drugi dan u tjednu kad nas je manje u crkvi.

Osim što ćemo se odgovorno pridržavati osnovnih propisa ponašanja da ne postanemo širitelji virusa, preporučam da u privatnim molitve unesemo molitvu da nas Bog ohrabri i oslobodi najnovije zaraze koja nas je zadesila. Nemojte se bojati, uz malo discipline i uz Božju pomoć, sve će biti dobro.

 

Četvrtak – Sveti Josip – umjesto u sv. Ante, misa će biti u 9:30 sati u crkvi sv. Josipa. Sveti Josip je zaštitnik očeva i hrvatskog naroda.

 

Petak – PUT KRIŽA u 18 sati

 

Molitvena akcija „40 dana za život“ za nerođenu djecu je u tijeku. Svaki dan od 8-16 naši aktivisti pred bolnicom mole za nerođene, za one koji zagovaraju abortus i za liječnike koji ga čine: da se obrate i da se zalažu za život od začeća do smrti.

Zaštitnik očeva je sveti Josip. Svake srijede do Cvjetnice,  (od 12-16 sati) moli straža sv. Josipa. Ovim putem, molimo sve očeve, stupove i branitelje obitelji, da se uključite u molitvu za zaštitu života. Očevi, ne bojte se pokazati da se zauzimate za zaštitu života nerođene djece.

 

Vjeronauk i repeticije: do daljnjega su otkazane.

Hodočašće u Rim, Asiz, Padovu: od 8-13 listopada – prijave su zaključene.

Kateheze – ponedjeljak i četvrtak – poslije večernje mise

Želimo vam strpljenje dok ne prođe opasnost o Coronavirusa. Apeliram da se odgovorno ponašamo, prema preporukama.

Ako vam se sviđa ovaj sadržaj, možete ga podijeliti.