Prva pričest, 29. svibnja 2021.

U župi sv. Ante u Kninu, u subotu, 29. svibnja 2021. godine, proslavljena je prva sveta pričest. Misno slavlje predvodio je fra Filip Čogelja, župni pomoćnik,  koncelebrirao je fra Josip, župnik, a fra Mario Lemo, župni pomoćnik, je ravnao pjevanjem. Prvu pričest primilo je 52 dvoje djece. Sva djeca su bila obučena u bijele haljine, s pasom oko pojasa, a  djevojčice su imale i vjenčić na glavi.

Ulazak u crkvu upriličen je na velika vrata u koloni. Svatko se smjestio u svoju klupu. Roditelji i prisutni vjernici ponosno su pratili ovaj događaj, dok je fra Mario na orguljama svečano svirao. Cijelo slavlje proteklo je u radosnom i svečanom tonu.

Tijekom protekle školske godine, djecu su za ovaj sakrament spremali vjeroučitelji fra Mario i fra Filip. Uz redovito podučavanje, djeca su pripremila prigodnu recitaciju koju su tijekom misnog slavlja izrecitirali, na radost roditelja i svih prisutnih.

U prigodnoj propovijedi, fra Filip je zainteresirao djecu direktnim pitanjima, na što su djeca veselo surađivala. Poslije se obratio i roditeljima, koje je pozvao da dobar odgoj svoje djece, zajedničku molitvu i da im budu dobar primjer u životu. Prva pričest je nastavak rasta u vjeru do pune kršćanske zrelosti. Uz ovo, bilo je još puno lijepih misli i poticaja, a njih ćete moći vidjeti i čuti kad budu dostupni i video sadržaji.

Prvoj pričesti su prve pristupile djevojčice, a zatim dječaci. U njihovim dječjim pogledima osjećala se radost susreta sa živim Kristom pod prilikama kruha, u maloj hostiji.

Poslije mise, napravili smo zajedničku fotografiju.

Poslije slavlja u crkvi, djeca su nastavila slavlje oko obiteljskog stola u svojim kućama.

Dio fotografija možete vidjeti u nastavku:

Dijelite naš sadržaj... Bog Vas blagoslovio!