Župne obavijesti – 15. 12. 2019.

ZORNICE – Gospina crkva u 6 sati

BLAGOSLOV OBITELJI – sutra, ponedjeljak – blagoslov Tuđmanova od 11 do kraja, Zvonimirova, i sve do južne vojarne. U utorak, blagoslov POTKONJE, KOSOVO i BISKUPIJA.

Danas je dan majki (MATERICE). Običaj je da majke nagrade malim poklonima svoje ukućane i tako se iskupe za sve pogreškice koje su napravile u obitelji. A ukućani su dužni oprostiti joj.

Slijedeća nedjelja je dan očeva (OČIĆI).

Danas, nedjelja (15.12.2019.), poslije večernje mise je predbožićni koncert VISova.

Ispovijed bolesnika – srijeda i četvrtak. Mi imamo popis bolesnika. Ako ima novih bolesnika, može ga netko od rodbine prijaviti za ispovijed.

Danas je nedjelja Caritasa – milostinja današnje župne mise ide za potrebe hrvatskog onih kojima je naša pomoć potrebna. Također naš OFS (TREĆI RED) ovaj tjedan pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći najsiromašnijim župljanima. Pred ulaznim vratima crkve su kutije u koje možete donijeti hranu, higijenske potrepštine, kao svoj dar najpotrebnijima. Kutije će stajati pred vratima do slijedeće nedjelje.

Betlehemsko svjetlo – stići će ovaj tjedan u našu župu. Najavit ćemo na misi zornici kad dođe.

Krizma u našoj župi bit će u nedjelju 19. travnja 2020.godine u 11 sati.

Božićna ispovijed za našu župu je u petak i subotu cijeli dan od 10-12 i od 16-18 sati.

Volim svoju Domovinu i Bogu se za nju molim“. U slijedeću nedjelju su izbori za predsjednika ili predsjednicu RH. Ovim putem vas potičemo da izađete na glasovanje. Neodgovorno je suzdržati se od glasovanja. Kriterij u odabiru osobe prikladne za predsjedničku službu, neka vam bude kršćanski vrijednosni sustav kandidata. Prije izbora, molim vas da se kratko pomolite Duhu Svetom za mudrost u odabiru i zaokružite osobu koju želite da predsjeda našom Domovinom.

 

Ako vam se sviđa ovaj sadržaj, možete ga podijeliti.