Dana, 3. studenoga 2019. godine u prostorijama crkve GVHKZ u Kninu održana je promocija knjige Abby Johnson „Neplanirano“. Promocija je obilježavanje ovogodišnje akcije 40 dana za život.

Promociju su predvodili Marija Šošić, aktivistica  „40 dana za život“ i Katarina Dvornik, liječnica, ginekologinja. Moderator predstavljanja bio je Ante Nadomir Tadić Šutra, a glazbene predahe animirao je Dario Galić. U dvorani se okupilo 50-tak župljana Knina.

Na početku je gvardijan fra Josip pozdravio okupljene, naglasivši da je uloga vjernika beskompromisno zauzimanje za zaštitu začetog život koji nema alternativu osim roditi se.

Marija Šošić iznijela je svoje iskustvo koje ima u inicijativi 40 dana za život, susret s ženama koje su odustale od abortusa. Molitva pred bolnicama je poticaj onima koji žele napraviti abortus da odustanu ali i medicinskom osoblju koje vrši ubijanje začetih beba u majčinoj utrobi. Molitelji pred bolnicama su savjest. Oni su kristoliki i svojim svjedočanstvom potiču žene da odustanu od pobačaja.

„40 dana za život“  probudila je društvo, ali i liječnike, pa se mnogi liječnici danas prizivaju na savjest jer ne žele sudjelovati u pobačajima. Koliko je poznati, do sada je spašeno oko 16.000 začete djece. Svakako, ovom broju treba dodati one slučajeve koji su potaknuti akcijom 40 dana za život odustali, a da to nitko ne zna.

Katarina Dvornik, ginekologinja citirala je knjigu Mudrosti koja kaže da Gospodin ljubi sva bića koja je stvorio… Svaki začeti život je s razlogom. Zagovornici pobačaja najčešće su povezani s biznisom na tom području. Štoviše, oni su agresivni prema moliteljima. Zato je pozvala da u našim molitvama molimo za one koji potiču i čine abortus.

Poslije promocije knjige „Neplanirano“ svi okupljeni su se nastavili družiti na prigodnom domjenku.

FJG

Ako vam se sviđa ovaj sadržaj, možete ga podijeliti.