29. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane

Dana 8. travnja 2021. godine na središnjem gradskom trgu, kod “spomenika pobjede: Oluja 95”, u Kninu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svečano je obilježena 29. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane, glavne hrvatske oružane snage za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

Na obilježavanju su sudjelovale obitelji stradalih pripadnika HVO-a, izaslanik predsjednika RH brigadir Ivica Kranjčević, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, delegacija Hrvatske vojske te predstavnici braniteljskih udruga HVO-a.

Molitvu za pokojne predvodio je fra Josip Gotovac, župnik župe sv. Ante u Kninu.

Poslije svečanosti polaganja vijenaca, paljenja svijeća, i molitve na gradskom trgu, u 10 sati u crkvi GVHKZ slavili smo misu za sve poginule, ubijene i umrle pripadnike HVO-e. Misu je predvodio fra Josip, a fra Mario Lemo, župni vikar, svirao je i predvodio pjevanje. U prigodnoj homiliji, fra Josip je naglasio stvarnost tereta rata, ali i važnost oproštenja. Uskrsli Krist je naša nada za budućnost.

Foto: Sunčica

Dijelite naš sadržaj... Bog Vas blagoslovio!